Blue mosaics

 

Tile feature in the Plaça de la Natura area of Park Güell, Barcelona, June 2019

This popular spot in Park Güell was originally known as the Greek Theatre, but has since been renamed the Plaça de la Natura.

Gaudi’s original plan for this large open area (the clue is in the name), was the staging of open-air shows that could be watched from the surrounding terraces. The large square, created partly by digging into the rock in this hilly part of town, sits on top of the hypostyle room. The tiled benches curve around one side of the would-be-stage, covered with an intricate tile mosaic designed by Josep M. Jujol. These much-loved seats are now used more for gazing out at the view across the city, than for looking into the square. Whilst their purpose has changed, their beauty remains.


aDSC_0636_pp

Copyright Debbie Smyth, 11 July 2019

Posted as part of July Squares

13 thoughts on “Blue mosaics

Come join the conversation:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.