Cutting the corner at No. 1

No 1 London Bridge viewed from the London Bridge, London, September 2018

Pink granite and stainless steel were used for this pair of buildings at the south east corner of London Bridge. Completed in 1986, this office space is split between one 13 storey and one 10 storey building, linked by a slope-roofed glass atrium.

It is not one of my favourite buildings in London; it’s one of those where I prefer the views from, over the views of. But I appreciate that is does not distract from the neighbouring art deco Olaf’s House and Victorian Chamberlain’s Wharf (both now occupied by London Bridge Hospital).

I do love its truncated corner, however.

The riverside footpath is linked here to the road level above by steps that cut through the open space that would have been the corner of this building. The resulting wide frontage, aided by its shiny surfaces and the skylight above, produces reflective patterns of seemingly never-ending lines and angles.

The flattened corner of No. 1 London Bridge, London, August 2020


aDSC_0636_pp

 

Copyright Debbie Smyth, 1 September 2020

Posted as part of Cee’s Fun Foto Challenge

5 thoughts on “Cutting the corner at No. 1

Leave a Reply to Ritva Sillanmäki Photography Cancel reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.